vrijdag, 14 mei 2021
Geschreven door Jacqueline Trouw

Toekomstproof samenwonen

Woon je samen? Kinderen? Hebben jullie wel een samenlevingscontract? ("ja joh, al lang"!) Oké, heel goed. Maar is het ooit aangepast nadat jullie kinderen kregen?.

Als je getrouwd bent (of geregistreerd als partner, bij de gemeente dus) is er in de wet namelijk een hoop geregeld ten gunste van de 'economisch zwakkere' in de relatie. Dat is, nog steeds, meestal de vrouw, die minder gaat werken om voor de kinderen te zorgen. Gehuwden hebben niet alleen een wettelijk vastgelegde zorgplicht tijds huwelijk maar ook een ná-huwelijkse zorgplicht. Zodat je niet, na jarenlange 'arbeid in huis' met lege handen op straat staat, maar dat er rekening wordt gehouden met de breuk in je carrière, en de tijd die je nodig hebt om je eigen boontjes weer te kunnen doppen. En vaak deel je als je getrouwd bent ook nog mee in het opgebouwde vermogen, namelijk de (gehele of beperkte) gemeenschap van goederen. Maar dat heb je allemaal niet, met een 'standaard' samenlevingscontract! Dus: maak je samenlevingscontract op maat en toekomstproof. Beter laat dan nooit ;)

Meer info? Neem vrijblijvend contact met me op.

ps. alsnog trouwen kan natuurlijk ook, maar denk dan ook eens na over het nut van huwelijksvoorwaarden, zéker nu met het nieuwe huwelijksrecht. Doe dat wel vóór je trouwdatum. En vergeet ook niet om testamenten te maken!

Klik hier voor het bericht op nu.nl

Trouw Advies - Notarieel jurist - Juridische dienstverlening

Jacqueline Trouw

Notarieel Jurist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang frequent informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

*  Voornaam:
*  Achternaam:
    Organisatie:
*  Website URL
*  E-mailadres: