• Jacqueline Trouw

De legitieme portie weer ter discussie?

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) is voor afschaffing van de legitieme portie. Het minimum erfdeel voor (eigen) kinderen. Zij meent dat er geen maatschappelijk draagvlak meer voor is.
Minister Sander Dekker is het vooralsnog niet met haar eens. Je kan je kind dus wel (geheel of gedeeltelijk) onterven, maar die behoudt in principe zijn legitieme portie. Wat die legitieme portie nou precies inhoudt lees je hier.


Centrum voor Notarieel Recht van de Radboud Universiteit heeft in samenwerking met Netwerk Notarissen recent een draagvlakonderzoek gehouden over de legitieme portie. Dit rapport wordt deze maand verwacht. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.trouw-advies.nl.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. In geval van tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van specifieke producten en diensten van Trouw Juridische Dienstverlening en de informatie op deze website of in deze disclaimer, prevaleren de voorwaarden van deze producten en diensten.

@

Contact:

 

0615683269

info@trouw-advies.nl 

Bisschopsmolenstraat 92
4876 AP  Etten-Leur

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK: 69424411

© 2019