• Jacqueline Trouw

Dit is waarom je nu een definitief energielabel moet aanvragen


Sinds 2015 ben je verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Iedereen heeft al een voorlopig energielabel (kijk maar eens op Zoek mijn energielabel). De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert hierop; heb je bij verkoop geen definitief energielabel, dan kun je een boete krijgen. Waarom is het juist nu goed om je voorlopige energielabel om te zetten in een definitief exemplaar?

Omdat het (meestal) supereenvoudig en goedkoop is, maar dit gaat veranderen, heeft de Minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd! En misschien zelfs al heel snel, volgend jaar.

Nu is het nog zo, dat vanaf € 2 een bouwkundig bureau op afstand je energielabel maakt. Als je de juiste gegevens bij de hand hebt, heb je vaak dezelfde dag nog je energielabel. En het energielabel is 10 jaar geldig! Zelfs als de wetgeving binnenkort verandert, blijft je energielabel geldig.

Na de wijziging van de regelgeving kan het aanvragen van een label wel enkele honderden euro's gaan kosten.

Reden dus om actie te ondernemen, wie weet bespaar je zomaar honderden euro's!

#energielabel #woningverkopen

141 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.trouw-advies.nl.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. In geval van tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van specifieke producten en diensten van Trouw Juridische Dienstverlening en de informatie op deze website of in deze disclaimer, prevaleren de voorwaarden van deze producten en diensten.

@

Contact:

 

0615683269

info@trouw-advies.nl 

Bisschopsmolenstraat 92
4876 AP  Etten-Leur

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK: 69424411

© 2019