• Jacqueline Trouw

Partneralimentatie wordt beperkt?


Alimentatie! Dat is voor veel mensen een woord met nogal een nare bijsmaak. Het is een belangrijk wettelijk verschil bij samenwonen enerzijds en gehuwd zijn (of geregistreerd als partner) anderzijds; bij uit elkaar gaan hebben alleen gehuwden te maken met partneralimentatie in principe (tenzij je het nadrukkelijk afspreekt in je samenlevingscontract).

De wettelijke regeling voor partneralimentatie gaat waarschijnlijk veranderen: deze moet niet langer twaalf, maar vijf jaar gelden. Verder blijft het uitgesloten om bij huwelijkse voorwaarden al afspraken over partneralimentatie te maken (bijvoorbeeld: de hoogte of de duur beperken).

Op de termijn van vijf jaar zijn twee uitzonderingen. De eerste uitzondering is voor mensen die bijna AOW-gerechtigd zijn. Voor hen kan de partneralimentatie maximaal tien jaar duren. Ook diegenen die voor jonge kinderen zorgen, zijn uitgezonderd van de hoofdregel. Zij kunnen maximaal twaalf jaar partneralimentatie krijgen.

De rekenmethoden wijzigen niet.

Zie ook https://lnkd.in/gQYPC2q

#huwelijksvoorwaarden #huwelijk

39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven