• Jacqueline Trouw

Een goed doel in je testament


In 2015 ontvingen Goede Doelen € 289 miljoen uit erfenissen. Het KWF is de grote koploper met € 44 miljoen. Het zou zo maar eens nog veel meer kunnen zijn, aangezien de informatiebronnen niet helemaal volledig zijn. Er wordt steeds meer gegeven aan Goede Doelen en men heeft onderzocht waar dat aan zou kunnen liggen. Factoren zijn onder meer de familiaire situatie, het geefgedrag gedurende het leven, gevraagd worden, financiële zekerheid, herkomst van vermogen, sociale normen en religieuze overtuigingen.

Leuk weetje: als een goed doel is aangewezen door de Belastingdienst als 'ANBI' is deze vrijgesteld van erfbelasting. Zou jij een goed doel opnemen in je testament?

(bron: WPNR 31-03-2018, 7188)

#erfrecht #erfbelasting #testament

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.trouw-advies.nl.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. In geval van tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van specifieke producten en diensten van Trouw Juridische Dienstverlening en de informatie op deze website of in deze disclaimer, prevaleren de voorwaarden van deze producten en diensten.

@

Contact:

 

0615683269

info@trouw-advies.nl 

Bisschopsmolenstraat 92
4876 AP  Etten-Leur

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK: 69424411

© 2019