• Jacqueline Trouw

Toekomstproof samenwonen


Woon je samen? Kinderen? Hebben jullie wel een samenlevingscontract? ("ja joh, al lang"!) Oké, heel goed. Maar is het ooit aangepast nadat jullie kinderen kregen?

Toen ik onderstaand bericht las van Eva Jinek, dacht ik: ZO! Nog een reden om het belang van een goed samenlevingscontract maar weer eens onder de aandacht te brengen.

Als je getrouwd bent (of geregistreerd als partner, bij de gemeente dus) is er in de wet namelijk een hoop geregeld ten gunste van de 'economisch zwakkere' in de relatie. Dat is, nog steeds, meestal de vrouw, die minder gaat werken om voor de kinderen te zorgen. Gehuwden hebben niet alleen een wettelijk vastgelegde zorgplicht tijds huwelijk maar ook een ná-huwelijkse zorgplicht. Zodat je niet, na jarenlange 'arbeid in huis' met lege handen op straat staat, maar dat er rekening wordt gehouden met de breuk in je carrière, en de tijd die je nodig hebt om je eigen boontjes weer te kunnen doppen. En vaak deel je als je getrouwd bent ook nog mee in het opgebouwde vermogen, namelijk de (gehele of beperkte) gemeenschap van goederen. Maar dat heb je allemaal niet, met een 'standaard' samenlevingscontract! Dus: maak je samenlevingscontract op maat en toekomstproof. Beter laat dan nooit ;)

Meer info? Neem vrijblijvend contact met me op.

ps. alsnog trouwen kan natuurlijk ook, maar denk dan ook eens na over het nut van huwelijksvoorwaarden, zéker nu met het nieuwe huwelijksrecht. Doe dat wel vóór je trouwdatum. En vergeet ook niet om testamenten te maken!

Klik hier voor het bericht op nu.nl, en hieronder het commentaar van Eva Jinek:

#samenwonen #trouwen #testament

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.trouw-advies.nl.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. In geval van tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van specifieke producten en diensten van Trouw Juridische Dienstverlening en de informatie op deze website of in deze disclaimer, prevaleren de voorwaarden van deze producten en diensten.

@

Contact:

 

0615683269

info@trouw-advies.nl 

Bisschopsmolenstraat 92
4876 AP  Etten-Leur

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK: 69424411

© 2019