• Jacqueline Trouw

‘Mijn testament is vervallen door mijn scheiding’


Dat hangt er maar van af...

Ten eerste moet je je testament checken, als je dat hebt. Vaak zal daar een clausule in staan dat je na scheiding niet meer van elkaar erft, maar dat hoeft dus niet.

En wat als je kinderen van je erven? Je ex-partner is, zeker als de kinderen nog jong zijn, gewoon een wettelijke erfgenaam van je kinderen. De meesten moeten er niet aan denken dat hun ex-partner ook meer één cent krijgt. Maar dat kan dus ook indirect gebeuren, via de kinderen! Dit is goed uit te sluiten in een testament.

Deze regeling wordt vaak aangevuld met een bewindregeling, zodat als jonge kinderen erven, het niet de ex-partner is die de erfenis beheert tot ze 18 of (bijvoorbeeld) 23 jaar zijn.

Vergeet dus niet om na een scheiding een testament-check te laten doen!


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

"Kun je een kind onterven?"

en jurist zal zeggen: 'ja', en een leek zal zeggen: 'nee'. En eigenlijk hebben ze allebei een beetje gelijk. Hoe zit het nu? Je kan een kind onterven, maar, deze heeft het recht om binnen vijf jaar

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.trouw-advies.nl.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. In geval van tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van specifieke producten en diensten van Trouw Juridische Dienstverlening en de informatie op deze website of in deze disclaimer, prevaleren de voorwaarden van deze producten en diensten.

@

Contact:

 

0615683269

info@trouw-advies.nl 

Bisschopsmolenstraat 92
4876 AP  Etten-Leur

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK: 69424411

© 2019