• Jacqueline Trouw

Standaard op huwelijkse voorwaarden?


In de komende blogs wil ik wat veelvoorkomende misverstanden bespreken. Te beginnen met de volgende:

‘Vanaf 2018 trouw je standaard op huwelijkse voorwaarden.’

Dat is niet waar! Er verandert wel iets, dat klopt. De gemeenschap van goederen blijft, maar wordt beperkt. Wat valt er straks buiten? Erfenissen en schenkingen, en bezittingen/schulden die je al privé had vóór het huwelijk. Maar let op, dit geldt alleen als je trouwt (of een geregistreerd partnerschap aangaat) op of ná 1 januari 2018.

Ben je al vóór 1 januari 2018 getrouwd en heb je geen huwelijkse voorwaarden gemaakt? Dan ben en blijf je gewoon gehuwd in algehele gemeenschap van goederen. Scheiden en hertrouwen met dezelfde persoon? Dan geldt het oude regime, de algehele gemeenschap van goederen herleeft!

Ben je ondernemer? Dan is elke gemeenschap van goederen, ook de nieuwe, beperkte, niet handig.

Deze kun je beter uitsluiten door huwelijksvoorwaarden te maken, om de aansprakelijkheid voor schulden te beperken en je partner te beschermen tegen de risico's van ondernemen.

#huwelijk #huwelijksvoorwaarden #trouwen #notaris #gemeenschapvangoederen

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

"Kun je een kind onterven?"

en jurist zal zeggen: 'ja', en een leek zal zeggen: 'nee'. En eigenlijk hebben ze allebei een beetje gelijk. Hoe zit het nu? Je kan een kind onterven, maar, deze heeft het recht om binnen vijf jaar

Disclaimer

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op deze website www.trouw-advies.nl.

Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer. In geval van tegenstrijdigheid tussen de voorwaarden van specifieke producten en diensten van Trouw Juridische Dienstverlening en de informatie op deze website of in deze disclaimer, prevaleren de voorwaarden van deze producten en diensten.

@

Contact:

 

0615683269

info@trouw-advies.nl 

Bisschopsmolenstraat 92
4876 AP  Etten-Leur

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK: 69424411

© 2019