zondag, 20 november 2022
Geschreven door Jacqueline Trouw

Leg uitvaartwensen vast

Bij het regelen van uw erfenis denkt u al gauw aan het maken van een testament. Maar minstens zo belangrijk is het voorbereiden van uw uitvaart.

Het kan naasten helpen als er vooraf al over dingen is nagedacht. Welke muziek, wie worden er uitgenodigd op de uitvaart (of wie juist niet), welke bloemen en ga zo maar door.

Vanzelfsprekend kunt u hiervoor bij een uitvaartondernemer terecht. Uitvaartondernemers beschikken meestal over een 'wensenboekje'. Hierin wordt u stapsgewijs door de relevante vragen geleid.

Wettelijk bestaat er verder zoiets als een 'uitvaartcodicil'. Dat is een rechtsgeldig document met uitvaartwensen, mits u deze:
1) met de hand schrijft;
2) voorziet van een datum;
3) voorziet van een handtekening.

Bedenk goed waar u dit codicil en/of wensenboekje bewaart, want uw nabestaanden of de uitvaartverzorger moeten er natuurlijk niet te lang naar hoeven zoeken.

Trouw Advies - Notarieel jurist - Juridische dienstverlening

Jacqueline Trouw

Notarieel Jurist

2 reacties

  1. Het is goed om te weten dat een uitvaartcodicil rechtsgeldig is als je deze met de hand schrijft en voorziet van een datum en handtekening. Mijn man en ik willen graag onze uitvaartwensen vastleggen. We weten bijvoorbeeld al dat we voor een crematie willen kiezen. Als we alles vastleggen hoeven onze kinderen zich geen zorgen te maken, mocht er onverwachts iets met ons gebeuren. Bedankt voor de heldere informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang frequent informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

*  Voornaam:
*  Achternaam:
    Organisatie:
*  Website URL
*  E-mailadres: