Erfrechtspecialist - Trouw advies - Notarieel jurist in Etten-Leur

Trouw Advies

Erfrechtspecialist

Vermijd valkuilen in het erfrechtelijk proces

Er zijn weinig dingen die we zeker weten in het leven, behalve dat we allemaal een keer overlijden.

Het is voor de meeste mensen belangrijk dat ze weten, dat hun dierbaren niet met problemen achterblijven na een overlijden. Veel problemen zijn te voorkomen door een goed testament te maken. Maar wat moet er in komen te staan? Welke keuzes zijn er?

Het erfrecht is een zogenaamd ‘gesloten stelsel’. Een notarieel jurist weet hoe uw testament zo geformuleerd kan worden, dat het rechtsgeldig is en de juiste gevolgen heeft. Soms lijkt iets simpel, maar blijkt dat niet zo te zijn. Andersom komt ook voor: het lijkt ingewikkeld wat u wilt, maar het blijkt eigenlijk best eenvoudig te zijn.

Is er iemand overleden en is er geen testament? Dan moeten de erfgenamen de erfenis afwikkelen. Dat blijkt in de praktijk vaak niet eenvoudig. Ook als er wel een testament is, kan de afwikkeling veel vragen oproepen. Rechtspraak over (verdeling van) nalatenschappen is er in overvloed. En wist u dat er bij 25% van de nalatenschappen ruzie is? Veel kan voorkomen worden door een deskundig persoon er bij te betrekken. Dit kan op vele manieren.

Advies op afroep

Voor als u het zelf wilt regelen, maar af en toe bijstand en advies wilt. Zodat u tijdig kunt bijsturen waar nodig en zodat u voorkomt dat er onnodige fouten worden gemaakt. Dit kan ik voor u doen op basis van uurtarief.

Advies of hulp bij een onderdeel van de afwikkeling

Bij de afwikkeling van een erfenis kunnen er ook bijzonderheden zijn, zoals: vaststelling van een legitieme portie, een lastige aangifte erfbelasting. Voor deze specifieke zaken kunt u mij ook opdracht geven.

De volledige nalatenschap afwikkelen

Wilt u het helemaal uit handen geven? Dat kan natuurlijk ook. In de hoedanigheid van gevolmachtigde, executeur of vereffenaar, afhankelijk van de mogelijkheden en de wensen.

U wordt hiermee volledig ontzorgd.

Er zijn weinig dingen die we zeker weten in het leven, behalve dat we allemaal een keer overlijden.

Testamenten

Er zijn wel 1001 redenen te verzinnen om een testament te maken, geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Waarom is het ook voor u slim om een testament te maken?

Regelingen bij samenwonen

Eén van de meestgestelde vragen van mensen die samenwonen is misschien wel: “maar kunnen we niet beter trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan”?

Lees meer over de mogelijkheden voor jullie als partners.

Erfenis afwikkeling

Is er iemand overleden en is er geen testament? Dan moeten de erfgenamen de erfenis afwikkelen. Dat blijkt in de praktijk vaak niet eenvoudig. Ook als er wel een testament is, kan de afwikkeling veel vragen oproepen.

Ik leg de keuzes helder uit, u maakt de beslissing!