zaterdag, 8 mei 2021
Geschreven door Jacqueline Trouw

Dit is waarom je nu een definitief energielabel moet aanvragen

Sinds 2015 ben je verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Iedereen heeft al een voorlopig energielabel (kijk maar eens op Zoek mijn energielabel). De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert hierop; heb je bij verkoop geen definitief energielabel, dan kun je een boete krijgen. Waarom is het juist nu goed om je voorlopige energielabel om te zetten in een definitief exemplaar?

Omdat het (meestal) supereenvoudig en goedkoop is, maar dit gaat veranderen, heeft de Minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd! En misschien zelfs al heel snel, volgend jaar.

Nu is het nog zo, dat vanaf € 2 een bouwkundig bureau op afstand je energielabel maakt. Als je de juiste gegevens bij de hand hebt, heb je vaak dezelfde dag nog je energielabel. En het energielabel is 10 jaar geldig! Zelfs als de wetgeving binnenkort verandert, blijft je energielabel geldig.

Na de wijziging van de regelgeving kan het aanvragen van een label wel enkele honderden euro's gaan kosten.

Reden dus om actie te ondernemen, wie weet bespaar je zomaar honderden euro's!

Trouw Advies - Notarieel jurist - Juridische dienstverlening

Jacqueline Trouw

Notarieel Jurist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang frequent informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

*  Voornaam:
*  Achternaam:
    Organisatie:
*  Website URL
*  E-mailadres: