Waarmee kan ik je helpen?

In het oerwoud van wetten en regels ben ik jouw gids. Waarmee kan ik jou van dienst zijn?

Erfrechtspecialist, executeur

Het  afwikkelen van testamenten en nalatenschappen, is veel werk. Steeds vaker worden erfgenamen of executeurs geconfronteerd met zaken waar zij geen kaas van hebben gegeten. 

Met elf jaar notariële ervaring, en een NOVEX-lidmaatschap op zak kan ik deskundig behulpzaam zijn op dit vlak.

Van een eenvoudig advies tot het afwikkelen van een gehele nalatenschap. Goed geregeld!

Aangifte erf- of schenkbelasting

Meestal moet er na een overlijden ook aangifte worden gedaan voor de erfbelasting. Ik kan je hiermee helpen.

Als er sprake is van een schenking boven het vrijgestelde bedrag, dient er ook aangifte te worden gedaan. Van schenkbelasting. 

Als notarieel jurist ben ik op de hoogte van de Successiewet en de laatste ontwikkelingen die daarbij horen.

Voorkom nare verrassingen in de vorm van hoge en onnodige belastingrente, (te) hoge aanslagen of naheffingen, en laat je op tijd adviseren, of besteed het opmaken van de aangifte uit.

Schenkingsovereenkomst

​​

Als je een schenking doet, dan wil je toch ook dat er niet teveel afgedragen moet worden aan de fiscus, of aan de (ex-) partner van de begiftigde? Regel het daarom goed! Een schenkingsovereenkomst is een belangrijk stuk, waarin de zaken goed geregeld kunnen worden. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden. Ook hier geldt: voor een vaste, betaalbare prijs kan het goed geregeld zijn. Fiscaal advies is inbegrepen!

Koopovereenkomst

​​

Sinds een aantal jaren ben je verplicht om bij de aankoop van een woning, een schriftelijke koopovereenkomst te hebben. Zelf je huis verkocht? Dan dien je ook zelf te zorgen voor deze schriftelijke koopovereenkomst. Er hangen grote financiële belangen aan de koop en verkoop van een woning. Leg jullie afspraken daarom goed vast en voorkom narigheid achteraf. En laat je goed adviseren! Ik kan hierbij van dienst zijn. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Testament advies

​​

Nooit eerder een testament gemaakt en weten wat de mogelijkheden zijn? Of járen geleden testamenten gemaakt, en wil je graag weten of deze nog up to date zijn? 

In een eerste vrijblijvend gesprek neem ik de mogelijkheden met je door en bespreken we samen of het raadzaam is om een testament te maken of aan te passen.

Levenstestament

​​

De laatste jaren is er een explosieve stijging van het aantal levenstestamenten. En dat is niet voor niets. Het is belangrijk om zèlf regelingen te treffen voor de situatie dat je het zelf niet meer kan. Juist nu het nog goed gaat, want je wil hier niet te laat mee zijn. Geef een volmacht, stel bepaalde voorwaarden, stel zelf de kaders en leg je wensen, ideeën en overwegingen vast.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ik adviseer je er graag over. Als je niet weet waar je moet beginnen, aarzel niet en neem contact op. 

Samenlevingscontract, partnerschaps- of huwelijksvoorwaarden

​​

Als je gaat samenwonen is het belangrijk om bepaalde dingen te regelen. Niet alleen om geschillen bij uit elkaar gaan te voorkomen, maar ook om fiscale problemen te voorkomen. Ditzelfde geldt voor huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden. En wat zijn eigenlijk de verschillen? Moet je als ondernemer nog steeds huwelijksvoorwaarden maken, ook na de nieuwe huwelijksvermogensrechtelijke wetgeving? (ja!)

Ik leg het graag aan jullie uit in een vrijblijvend gesprek.